sdcvsd

 

 

معرفی ساز کلارینت (قره نی)


نویسنده: پرویز منصوری

قره نی (کلارینت) سازی انتقالی است و باید گفت انواع مختلفی از این ساز ساخته شده که هریک با فاصله ای دیگر، انتقالی هست. که در این جا از قره نی (کلارینت) " سی بمل" که رایج ترین نوع کلارینت است گفتگو می کنیم.

کلارینت از دسته سازهای "یک زبانه ای" است و متشکل است از یک لوله استوانه ای که انتهای تحتانی آن کمی مخروطی شده است. در انتهای بالایی ساز، تکیه گاهی مانند منقار، از جنس چوب ، کائوچو یا پلاستیک تعبیه شده است که یک سوی آن تقریبا صاف و سوی دیگر سطحی منحنی است و در سوی صاف آن تیغه ای نئی بر "منقار" تکیه کرده است (زبانه).

این قسمت را مجموعا  " دهانی " می نامند که در موقع نواختن کاملا در دهان ( و احیانا ما بین دندان ها) قرار می گیرد.

علاوه بر دهانی ، قسمت های دیگر نیز در این ساز به نظر می رسند که همگی می توانند از هم جدا شوند.

تعداد کلید ها و سوراخ های کلارینت بسیار بیشتر از کلیدها و سوراخ های فلوت می باشد و به همین دلیل انگشت گذاری این ساز مشکل تر از فلوت است.

وسعت صدای کلارینت از سازهای بادی دیگر نسبتا بیشتر است.

( پی نوشت: به نظر می رسد قره نی نامی ترکی باشد، در آن زبان " قره" به معنای سیاه است و بر این زمینه ساز مزبور می توان "سیاه نای" گفت.


 

 

sdcvsd


 

بلوار قیطریه، خیابان حدادنژاد، بن بست املاک، پلاک ۲، زنگ ۹، طبقه ۴

22 68 45 84 - 22 68 49 84

info@sokhanmusic.site



Copyright © 2016 - 2020 . All Rights Reserved to Sokhan Music Academy Design By Tehran Vila

 


برچسب ها : انتخاب ساز مناسب ، ساز کلارینت ،‌  نواختن کلارینت ،‌ یادگیری کلارینت ، آموزش ساز کلارینت ، آشنایی با ساز کلارینت ، معرفی ساز کلارینت، قره نی، آموزش کلارینت، آموزشگاه موسیقی شمال تهران، نام دیگر کلارینت، آموزش قره نی، آموزشگاه موسیقی سخن